Joia culinară este primul proiect al clubului Prietenii lui Jakob Hausmann.

În cadrul acestuia, participanții vor avea ocazia să-și extindă aprecierea față de arta culinară și să-și dezvolte competențele. Proiectul este dedicat pasionaților de gastronomie și se va derula la Casa Mica Elveție sub forma unor seminarii-atelier în care participanții își vor aprofunda cunoștințele prin ore de studiu teoretic și prin practică. Se oferă ocazia învățării și desăvârșirii abilităților culinare într-un cadru modern și atent utilat, care va permite exersarea noilor cunoștințe tehnice, adecvate mileniului trei.

Cui se adresează seminariile?

Orice pasionat de domeniul culinar (amator) și orice bucătar profesionist este binevenit la seminariile clubului. Avantajele pe care le oferă aceste seminarii:

  • oportunitatea de a descoperi noile tendințe din arta culinară
  • familiarizarea cu noile tehnici de gătit în bucătăria secolului XXI
  • oportunitatea de completare a cunoștințelor culinare
  • cursuri adaptate în funcție de specificul culinar ales împreună cu participanții
  • perfecționarea modului de aranjare și prezentare a preparatelor
  • consultații privind organizarea spațiului de lucru și a accesoriilor necesare unei bucătării profesioniste
  • modalități de întocmire a rețetarelor și a proceselor tehnologice
  • reguli de ospitalitate

Participanții de la seminarii vor fi înscriși, gratuit, în clubul Prietenii lui Jakob Hausmann pentru o perioadă de un an.

În acest răstimp, comunicarea cu Chef-ul se va desfășura online, fiecare participant având un cont de membru care să-i permită interacțiunea cu acesta în cadrul Forumului gastronomic, pentru a fii îndrumat.

Organizarea seminariilor-atelier
Cursurile se vor desfășura în intervalul orar 10.00 – 17.00 și se vor organiza pe grupe mici, în funcție de tematica propusă (aleasă), având o frecvență lunară.

Participanții vor avea posibilitatea să lucreze atât individual cât și în echipă, sub îndrumarea Chef-ului.

Costuri
Taxa de participare la un seminar este de 300 lei și acoperă:

  • documentația și materialele de curs
  • coffee break-ul
  • pauza de prânz

Prezența la seminariile-atelier va fi atestată printr-o diplomă de participare în care se va menționa tematica seminarului parcurs.

Experiența și recunoașterea de care se bucură Chef Jakob Hausmann reprezintă garanția că participarea la seminariile-atelier pe care le oferă vă vor aduce un plus de valoare în ceea ce privește instruirea și/sau îndemânarea Dumneavoastră, astfel încât să puteți lucra, cu competență, la un nivel superior.

În acest proiect, vor fi alături de Chef Jacob Hausmann sponsori de valoare precum: FRANKE, Fuchs, GastroExpert, Restaurantul Mica Elveție.